РК ЕУРОФАРМ РАБОТНИК Битола е формиран на 9 март 2011 година во Битола и веќе неколку сезони се натпреварува во Првата машка ракометна лига како и во кадетска и пионерска конкуренција под капата на ракометната федерација на Македонија.

Од сезоната 2016/17 оваа екипа за првпат ќе се натпреварува во Супер лигата.

Тренерското место го предводи Стевче Алушовски , а негов заменик е  Божидар Мојсов.

Во состав на клубот работи и ракометната школа која моментало брои 115 дечиња на возраст од 7 до 14 години кои се поделени во три возрасни категории. Со самата работа и професионален однос школата бележи добри резултати и наиде на голем интерес кај младите категории. Секоја категорија работи по посебна програма наменета за нивната возраст .

Со децата работи Ице Соколески.

timska

2sponzori dolu27112018

За нас

РК ХЈС РАБОТНИК Битола е формиран на 9 март 2011 година во Битола и веќе неколку сезони се натпреварува во Првата машка ракометна лига како и во кадетска и пионерска конкуренција под капата на РФМ...Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: rkeurofarmrabotnik@yahoo.com

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48